İMAR VE FEN İŞLERİ PROJELERİ

1) Hacılar Mahallesi Yol Bağlantısı Asfaltı

Zaviye Mahallesi İle Hacılar Mahallesi Bağlantı Yolu Sıcak Asfalt ile kaplanmıştır.

2)Şehir Planlama Fizibilite Çalışmaları

Şehrin planlanması ile ilgili ÇEKÜL vakfı Başkanı Hemşerimiz Prof. Dr. Metin Sözen ve İTÜ Şehircilik bölümünden Hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Ocakçı ile yapılan görüşmeler ve İstanbul' daki toplantı sonrasında, kendileri ilçemize gelerek gözlem çalışmalarında bulunmuşlar ve ileriye yönelik şehirleşme yol haritası belirlenmesi için çalışmalar yapmışlardır.

3)  Kuluncak-Darende-Elbistan karayolu yapımı proje çalışması:

Ülkemizin Kuzey-Güney akışında daha önce projelendirilen Kuluncak-Darende-Elbistan-Çukurova Karayolu uygun güzergâhla yapılması halinde yöreye büyük katkı sağlayacaktır.

Yeraltı kaynağı bakımından oldukça zengin olan Kuluncak, doğal ve tarihi güzellikleriyle turizm alanında cazibe merkezi Darende ile Tarım ve Sanayi bakımından gelişmiş bir ilçe olan Elbistan arasında ulaşımın kolaylaşmasıyla, ticaretin gelişmesi, yeni istihdam kapılarının sağlanması ve turizmin daha da canlanması planlanmaktadır.

Kuluncak İlçesi hem maden bölgesi olması, hem de son dönemde varlığı anlaşılan termal su ve sağlık turizmi açısından önemli bir merkezdir.

Darende yılda 400 000 civarında misafir ağırlayan, Somuncu baba Külliyesi, Tohma kanyonu, Günpınar şelalesi ve daha birçok tarihi eserlerle bir inanç ve doğa turizm merkezidir. Ayrıca Çukurova bölgesinde önemli bir nüfus oranında Darendeli Hemşeriler ikamet etmektedir.

Ülkemizin Doğusunu Batıya bağlayan  D-300 Devlet Karayolu ile bu yolun kesişmesi de trafik akışı yönünden yeni rotalar belirleyecektir.  belediyemiz Plan Proje ve Bilgi İşlem Müdürlüğünce proje hazırlanarak sunulmuş olup ilgili bakanlıklara proje dosyaları sunulmuş ve  çalışmalar devam etmektedir.