DİĞER PROJELER

1)  67 mahallemizin çevre temizliği proje çalışması

6360 sayılı büyükşehir yasasıyla 67 ye yükselen  mahallelerimizin ilçe merkezi başta olmak üzere çoğu mahallerimizin çöp konteynırlarının kullanılamaz halde olduğu ve birçok yeni mahallerimizde çöp konteynırı bulunmadığı tespit edilmiştir. Bundan dolayı 1500 adet çöp konteynırı ve 5 adet çöp toplama aracı ihtiyacı için Çevre ve Şehircilik Balkanlığına belediyemiz Plan Proje ve Bilgi İşlem Müdürlüğünce proje hazırlanarak sunulmuş olup Bakanlık tarafından kabul edilip ihale edilmiş temin edilerek proje tamamlanmıştır .

3) Belediyemize Devrolunan Gayrimenkuller

Belde ve Köylerden belediyemize geçen gayrimenkullerin yerinde tespit edilmesiyle ilgili ekip oluşturulmuş, tespitler fotoğraflanarak envanter oluşturulmuştur

4)  İlçe İçinde Yapılan Ziyaretler

Muhtarlar, esnaflar, sanayiciler, STK' lar ile Darende ile ilgili bilgi paylaşımı için zaman zaman ziyaret ve toplantılar devam ediliyor. Bu toplantılarda vatandaşlarımızın belediye ile ilgili talep, şikayet ve öneriler dinleniyor.

5) İlçe İçinde Yapılan Ziyaretler

6)  Marka Şehir Darende Çalışmaları

Darende' yi sahip olduğu inanç ve doğa turizmi potansiyeli ve eğitim başta olmak üzere, değerlerimizi ortaya çıkarıp tanıtımını yaparak bir marka kent haline getirmek için gerekli çalışmaları ve görüşmeler yapılmaktadır.

7)  Çalışanlarımızın Hak İyileştirilmesi

BEM-BİR SEN ile sözleşme imzalanarak çalışanlarımızın sendikal hakları ile maaşlarında iyileştirmeler sağlandı.

8)  ÇEKÜL Akademi Sertifika Töreni

ÇEKÜL Vakfı'nın düzenlediği ve Malatya 'da başlayan bir çok belediyeden yetkililerin katıldığı, ÇEKÜL Akademi sertifika töreni ve değerlendirme toplantısı Darende Belediyesi ev sahipliğinde Tiryandafil Otel de yapıldı. Törene Kırıkklae Valisi Hemşerimiz Ali KOLAT ve Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret SALMANER de katıldı.

9) Temizlik ve İlaçlama Çalışmaları

Belediyemiz bünyesinde yer alan araçlarla düzenli olarak ana ve ara yol temizlemeleri ile haşerelere karşı ilaçlama yapılmaktadır.

10) Toplantı ve Etkinliklere Katılım

İlçemizde yapına çeşitli program ve etkinliklerde, Belediye temsilcilerinin bulunması sağlanarak törenlerde birlik beraberlik mesajları verilmektedir.

11)  Belediye Güreş takımı

Belediye Güreş takımımızın çalışmaları meyvesini vermeye başlamış olup, takımımız katıldığı müsabakada Grekoromen stil de Türkiye Birinciliği kazanmıştır.