ÇALIK DARENDE’DE REKOR EVET BEKLİYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur ÇALIK, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR ve İl Başkanı Hakan KAHTALI, referandum çalışmaları için geldikleri Darende’ de esnafları gezdi ve toplantılar yaptılar.

Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda ilk söz alan Ak parti Darende ilçe başkanı Süleyman ŞİMŞEK 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda Darende’de rekor “ EVET “ beklediğiniz söyledi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman ESER: " Darendelilerin Cumhurbaşkanının yanında olacağını söyledi. ESER: Genel Başkan Yardımcım, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Başkanı ve misafirlerimiz öncelikle sizlere hoş geldiniz diyorum genel başkanım Darende için hiç endişeye gerek yok Darendeli her zaman birliğini beraberliğini korumuştur, her zaman devletinin yanında yer almıştır, hiçbir zaman terör örgütlerinin yanında yer almamıştır.  Sayın Cumhurbaşkanımıza her zaman saygı duyduk her zaman yanında yer aldık. 16 Nisan’da yine yanında olacağız ve EVET diyeceğiz dedi. ESER: Büyükşehir Belediye Başkanım seçim çalışmalarımızda vatandaşlarımıza söz vermiştik 13 mahallemizin içme suyu sıkıntısı var bu sorunu İnşallah Gök pınardan gelecek su ile gidermenizi istiyoruz.  Otogar sorunu yine biliniyor bu sorun da Darendelilerin öncelikle çözülmesini istediği sorunlar arasında yine büyükşehir belediyesinin ilçemize kurmasını istediğimiz asfalt şantiyesi bu sayede de yol sorunumuz da çözülür” dedi.

Ak parti İl Başkanı Hakan KAHTALI ise Darendelilerin her dönem partilerinin yanında olduğunu ve en yüksek oy aldığımız ilçelerimizden biridir dedi. KAHTALI 16 Nisan referandumunda Darendelilerin yine evet vereceklerinden emin olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR ise Darendelilerin vatan millet ve bayrak için EVET diyeceğini söyledi. ÇAKIR, “Büyükşehir olduktan sonra merkez ve ilçelerimizde büyük bir hizmet ağı oluşturarak imkanlarımız ölçüsünde hizmet etmeye çalışıyoruz şu an itibariyle 300 civarında şantiyemiz var dolayısı ile büyük bir ekip çalışmasını sürdürüyoruz” dedi. ÇAKIR, bu millet her darbede bir 10 yıl kayıp etti bizim 15 yıllık istikrarla ülkemiz nereden nereye geldi bunu çok iyi bilip çok iyi anlatmamız lazım çocuklarımıza güçlü bir hükümet sistemini bırakmak zorundayız partiler bugün var yarın yok ama sistem sağlam durmak zorunda   geleceği düşünüyorsak EVET demeliyiz görüyorsunuz etrafımız ateş çemberi içerisinde İslam coğrafyası iç savaş içerisinde bizlerinde ayakta durabilmesi için güçlü olmamız gerekmektedir” dedi.

Ak parti genel başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur ÇALIK: “fazla söze gerek yok son seçimlerimizde Darende %80 oy verdi. İnşallah referandumda da %90 EVET diyecektir dedi. Çalık 15 yıldır kesintisiz iktidar olan Ak parti bugüne kadar olan çalışmalarını milletimizle birlikte yaptı, milletimiz için yaptık, milletimizin iradesi için yaptık, bu iradeye pranga vurmak isteyen  insan varsa hepsinin de önüne geçtik.  Türkiye tarihine baktığımızda 1919   ve kurtuluş savaşından itibaren   egemenlik kayıtsız şartsız milletindir denmesine rağmen millet iradesine her defasında kanlı darbeler vuruldu.  80 darbesinde gencecik çocuklarımız asıldı, 28 Şubat muhtırasından da etkilenmeyen var mı, tüm Türkiye inanılmaz şekilde çok büyük darbe yedi.  Biz onların mağduriyetlerini gidermeye çalışsak da ruhsal mağduriyetlerini nasıl gidereceğiz, 28 Şubat sürecinden sonra milli iradeye bir kez daha darbe vuruldu.  15 yıllık Ak parti iktidarında döneminde kaç kez darbe girişimi yapıldı hiçbir şey yapamadılar ve yapamayacaklarını anlayınca darbe yapamıyoruz bunları alaşağı edemiyoruz o zaman partilerini kapatalım dediler.  Dünyada 26 parti kapatılan ülke Türkiye dir, partiler demokrasinin vazgeçilmezidir, partiler milletin iradesini meclise taşımak için ayakta durmalıdır, siz partileri kapatırsanız milletin iradesine pranga vurmuş olursunuz partiler içerisinde suç işleyen var ise onlara bireysel cezaları verir ve gereğini yargı yerine getirir. Yaşadığımız   17-25 Aralık darbesi  hepimiz için çok büyük bir darbe girişimiydi  tüm Türkiye için darbe girişimiydi,  biz 2013 yılında  3 hava alanından bahsediyorduk, bir 3 köprüden bahsediyorduk, İMF ye borcumuzun sıfırlandığından bahsediyorduk,  kişi başı milli gelirin  12 bin dolara çıktığından bahsediyorduk  ve Türkiye’nin bu yükselişine  dur demek için 17-25 Aralık darbesi yapıldı bir kez daha milletin % 50 sinin oyunu aldığı bir siyasi parti  hükümet oldu ve Parti onun mensupları başbakanı,  bakanları  ve maalesef o yaşanan süreçteki problemler darbe olarak karşımıza çıktı ama milletimiz 2014 seçimlerinde bir kez daha  milletimiz  bizlere sahip çıktı 17-25 aralık süreci bitti  zulümleri bitmedi zulüm yapmaya devam ettiler  ve arkasından yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi  bu girişim duyulduğunda sokaklara inen milletin savunmasında Ülke savunmasında demokrasiyi savunmasında emekleri geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum 15 Temmuz darbe girişimi milletin iradesine vurulmak istenen bir darbeydi dedi.

ÇALIK: hayır diyenlere saygımız sonsuz diye biliriz ama vatan hainleri dönüp bakın ne kadar vatan haini var ise hepsi hayır diyor, bu millet Cumhurbaşkanımızı hainlere yedirtmeyiz dedi İnşallah 16 Nisan da güçlü bir EVET’le milletimiz için vatanımız için, bayrağımız için, kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için hep birlikte güçlü bir EVET diyeceğiz siz Darendelilerden de rekor EVET bekliyorum dedi.

Belediye Başkanımız Dr. Süleyman ESER, Misafirlerini Belediye Sosyal Tesislerinde Öğle Yemeğinde Ağırladı.