KONSER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından dokuz ilçede yapılması planlanan "Türk Halk Müziği Konseri" etkinliğinin ikincisini ilçemizde yapıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu konsere İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı başkanı Dr. Sinan Haşhaş, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal İMİK, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman ESER, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş KAZANCIOĞLU, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür yardımcısı Mehmet KAZANCI, Şube müdürleri Ali CENGİZ, Mehmet LEVENT, Akademisyenler, Muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Doç. Dr. Ünal İMİK: “konser programı kapsamında ikinci olarak Darende’ye gelmeye karar verdiklerini dile getirerek, İlçelerdeki halkımıza ulaşmak istedik. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KIZILAY ve ilçe belediye başkanlarımız toplantı yaparak böyle bir karar aldılar. Malatya’nın tüm ilçelerine gitmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. İMİK, Darende'de düzenlenen konsere büyük bir ilginin olduğuna değinerek, "Kadın ve gençlerin ağırlıkta olduğu bir kitle vardı. Bu da bizi çok memnun etti. Onlara ulaşmak bizler için önemliydi. Burada başta Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman ESER olmak üzere belediye çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konserin sonunda Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman ESER, Koro Şefi Dr. Sinan HAŞHAŞ’a plaket takdim etti.

Konser sonunda Başkan Eser, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Hoca ve öğrencilerine teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.