BAŞKAN ESER, REKTÖRÜ AĞIRLADI

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay İftar programı için geldiği Darende’de tarihi ve turistlik yerleri gezdi.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’in davetlisi olarak geldiği Darende’de Somuncu Baba külliyesi, k ve Günpınar şelalesini ziyaret ederk iftar programına katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser:” Bu mubarek günde sizleri aramızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Eser bu Cennet vatan bizim  bu güzelliklere sahip başka Ülke yok dört mevsimi bir arada yaşayan başka Ülke yok bu Cennet vatanı bize dar etmeye  çalışanlara fırsat vermemeliyiz A parti B parti ayrımı yapmadan kardeşce yaşamalıyız Ülkemize sahip çıkmalıyız biz birlik ve baraberliği öğrendik, kardeşliği öğrendik, İnsanlığı öğrendik, İnsanca yaşamayı öğrendik bizler Ülkemize birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece huzurumuzu, kardeşiğimizi kimseler bozamayacak” dedi.

İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise “Başkan Eser’e davetinden dolayı teşekkür etti. Kızılay bugün Malatya’mızın tarihi ve turistlik yerleri ile bölgenin cazibe merkezi olan Darende’ye geldik 25 yıl önce Malatya İl sağlık müdürü olan Başkan Eser’le genç bir hekim olduğum dönemde tanıştım Başkan Eser’de Türkiye’nin en genç il sağlık müdürüydü sağlık müdürlüğü döneminde Eser’in çok büyük hizmetlerine tanık oldum Darende’de her evde bir gencimizi iş sahibi yaptı şimdi ise Darende’ye Belediye Başkanı olarak hizmet ediyor.  Bilindiği gibi Darende’de MYO var, okulumuza da büyük destekleri var” dedi.

Kızılay, Darende Bekir Ilıcak Meslek yüksek okuluna yeni bölümlerin açılacağını da sözlerine ekledi.

İftara, Programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Genel sekreter Prof. Dr. Hakan Erkuş, Rektör danışmanı Doç. Dr.  İlhan Erdem, İlahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Abdulmutalip Şahin Aslan katıldılar.

Başkan Eser Rektöre   Darende Belediyesi Sanat Evi Çini atölyesinde yapılan seramik tabak hediye etti. Ve Seramik bölümünün açılmasını talep etti.