ESKİ ÇARŞI CAMİİ İBRAHİM YUSUF PAŞALAR CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İbrahimpaşa mahallesinde incelemelerde bulundu. Eser mahallede bulunan tarihi İbrahim Yusuf Paşalar camisinin aslına uygun bir şekilde restore edileceğini söyledi.
Eser : “ Her gün yeni bir çalışma yürütüyoruz, şu anda İbrahimpaşa mahallemizdeyiz burada 1708 yılında yapılan vakıflara ait camimizi uğraşlarımız sonucu vakıflardan 2018 yılı itibariyle ihalesi yapılarak çevre düzenlemesi dahil bakım ve onarımı yapılacaktır. Çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları da projeye dâhil. İnşallah tarihi camimiz aslına uygun bir şekilde yapılacaktır her gün yeni bir hizmeti ilave ediyoruz. Mücadelemiz Darendemizi daha da güzelleştirmektir, mücadelemiz tarihi eserlere ve değerlere sahip çıkmaktır camilerimizin onarımı, okullarımıza yardım, taziye evlerimize yardım ediyoruz, yollarımızı açıyoruz, meydanlarımızı güzelleştiriyoruz.” dedi. İbrahimpaşa mahallesi muhtarı Mehmet Sezer ; ” Mahallemizde bulunan tarihi İbrahim Paşalar camisinin aslına uygun bir şekilde bakım ve onarımının yapılacak olmasına mahallemiz adına çok sevindik bu çalışmaya vesile olan Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Eser’e teşekkür ediyoruz. 1708 yılında yılında ahşap olarak yapılan camimiz Darende’mizin önemli tarihi miraslarından olması ayrıca bir önem taşıyor.” dedi.