MALATYA'DA DARENDE KENT MÜZESİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

Tarihi Kentler Birliği Müze Danışmanı Ahmet Ömer Erdönmez , Malatya’da Müzelerle İlgili Toplantı yaptı
Bursa kültür- sanat ve turizm vakfı sekreteri Ahmet Ömer Erdönmez, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’in davetlisi olarak geldiği Malatya’da Darende Belediye Başkanı ESER ile Kültür Ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu ve Battalgazi, Darende, Arapgir ve Pötürgede kurulma hazırlıkları sürdürülen Müzelerle ilgili müze mevduatı Belediye yetkileri ve kurulacak müzelerin Teşhir turizm projelerini hazırlamakta olan mimarlar ile bir araya gelerek çeşitli bilgiler aktardı . Darende Kent Müzesi teşhir tanzim proje mimarı tarafından yapılan sunumun ardından il kültür müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda Erdönmezin yaptığı sunum ile soru cevap şeklinde bilgi alışverişi devam etti. Bursa belediyesine ait 18 müzenin yapımında yurt içi ve yurt dışında birçok müzenin kuruluşunda görev alan Erdönmez’in bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak adına güzel bir toplantı olduğunu belirten katılımcılar Darende Belediyesi ve İlk Kültür Ve Turizm Müdürlüğünün bu organizesinden memnuniyet duyduklarını belirttiler. Darende belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yaptığı açıklamada " Örflerini geleneklerini tanıtan müessese olarak düşünüyoruz, geldiğimiz günden beri Darende de bu olduğu günden beri var daha ileriye götürerek Darende’ye gelenlerin hem kendi hemşerilerimizin hem de Malatya’nın ve Türkiye’nin dışından gelen ziyaretçilerimizi daha güzel şekilde karşılayarak, Darende ile ilgili önemli şeyleri görmeleri için bu çalışmaları başlattık. Metin hocamın Darendeli oluşu bu işi biraz daha artırdı biz çalışmaları başlattığımızda tabi Ahmet hocamızı tavsiye etmişti. Ahmet hocamızı Bursa’da ziyaret ettik görüşmelerimiz sonunda bizzat beraber ilgilenelim yapalım dediler. Şu anda son aşamadayız inşallah güzel bir tanzim, teşhir projesi hazırlandıysa inşallah umudumuz o burada göreceğiz o zaman daha güzelini Malatya’mıza, Türkiye’mize sunma imkânı bulacağız inşallah." dedi Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ve Çekül Vakfı Başkanı hemşehrimiz, Prof. Dr. Metin Sözen’in görevlendirmesi ile Malatya’ya gelen Ahmet Ömer Erdönmez Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın da ilk üçün içerisinde olan Fotoğraf makinaları müzesini de gezerek çok beğendiğini ve etkilendiğini belirtti.