İLÇEMİZDE ÜÇ FARKLI MAHALLEYE SIBYAN MEKTEBİ AÇILDI

Halime-Mahmut KARCI konağında düzenlenen programla üç farklı Sıbyan Mektebinin açılışı gerçekleştirildi.
Heyiketeği , İbrahimpaşa ve Hacıderviş Mahalle Konaklarında hizmete giren Sıbyan Mekteblerinin açılışına İlçe Kaymakamı Enver Hakan ZENGİNCE, Belediye Başkanımız Dr. Süleyman ESER, İlçe Müftüsü Nurullah BİRLİK ve çok sayıda davetli katıldı. İlçe müftülüğü tarafından aşure ikramı yapılan programda, Somuncubaba İmam Hatibi Mustafa BAŞ Hocamızın Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından İlçe Müftülüğü İlahi Grubunun ilahileri eşliğinde devam etti. Belediye Başkanımız Dr. Süleyman ESER yaptığı konuşmada: “önceki yıllarda yaşanan başörtüsü sorununa değinerek vatandaşlar olarak yaşadığımız sorunları dile getirdi. Milli birlik ve beraberlik duygusunun küçük yaşlarda verilmesi gerektiğine inandığını belirten Eser, 4-6 yaş grubu çocuklar için ilçemizin 3 farklı mahallesinde Sıbyan Mektebi açılması konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini, bugünü görebilmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını “ söyledi.