BAŞKAN ÖZKAN 19 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Programın devamında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Etkinlikler daha sonra Darende Güreş Sahasında devam etti. Malatya Mehter Takımının gösterisinin ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor branşlarında faaliyet gösteren sporcuların Tekvando ve Güreş gösterileri büyük beğeni topladı.

Bazı öğrencilerin şiirleriyle devam eden programda, Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu müzik öğretmeni Dilşat Mansur ve ekibi "Atatürk'ün Sevdiği Türküler"i seslendirdiler.

İlçemizde Darende Gençlik ve Spor Müdürlüğü  ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında yapılan sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren takım ve öğrencilere ilçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanımız tarafından ödülleri verildi.