DARENDE MEYDANLARDA !

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında İlçemizde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi.

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’da düzenlediği hain darbe girişimi şehitleri ve tüm şehitlerimiz için çarşı camiinde mevlit okundu. Daha sonra ilçe Kaymakamı Enver Hakan ZENGİNCE ve Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN ile birlikte ilçe protokolü tarafından şehit kabirleri ziyaret edildi.

Saat 21:00 da İlçe meydanında ise Darende Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığımızın düzenlediği 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü programına çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşması canlı olarak izlendi.

İlçe Kaymakamı Enver Hakan ZENGİNCE yaptığı konuşmada: 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını anlatarak, “Devletimizi, milletimizi birlik ve berberlik içerisinde yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Bu hain darbe girişimi planlanırken bir takım sebepleri gözardı ettiler. Biz bin yıldır Anadolu topraklarını vatan yapmak için mücadele ediyoruz. Bu toprakları dünyanın medeniyet merkezi, kültür merkezi, adalet merkezi haline getirdik. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanı ölürüz de kimseye teslim etmeyiz.” dedi.

Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN ise : “15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine yine bu meydanlardaydık. Rabbim o günleri bize tekrar yaşatmasın. Ülkemiz her yönüyle o kadar güzel ki bu nedenle düşmanı hiçbir zaman eksik olmamıştır. Her zaman dünya genelindeki düşmanlarla mücadele etmiş bir toplumuz. Türk milleti asil bir millettir. Hiçbir zaman yaptırımlara boyun eğmemiştir. Bu ve buna benzer hain darbe girişimleri her ne kadar başarılı olamasa da maalesef ülkemizde izler bırakmıştır. Bu hain planı yapanlar her ne kadar dış güçler olsa da içimizden bizim kaynaklarımızla, vergimizle beslenen bir kesimde dış güçlerin kontrolünde darbe yapmaya kalkışmıştır. 15 Temmuz gecesi askerimize, polisimize, meclisimize, vatandaşımıza kurşun sıkan, bomba atan içimizdeki vatan hainleriydi. Bu süreçten sonra toplum olarak bizler gayet temkinli hareket etmemiz gerekiyor. Birbirimizi iyi anlamamız iyi dinlememiz gerekiyor geçmişten de ders çıkarmamız gerekiyor. Bir yandan sağ-sol meselesi bir yandan Alevi-Sünni meselesi diye bir şey çıkardılar ama başarılı olamadılar. En sonunda da Müslüman kisvesine bürünüp, İslami değerleri ön plana çıkarıp ülkemizi ele geçirmeye çalıştılar, bu vatanın evlatlarını gazi ettiler, şehit ettiler. Yurt içinde yurt dışında ne kadar vatan haini varsa hepsini lanetliyorum. Rabbim güzel ülkemize güzel insanlarımıza bir daha böyle acı böyle kederli bir gün göstermesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Gazilerimize sağlık, sıhhat ve uzun ömür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, ilahiler söylendi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anlatan sunumlar izlendi.