19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlandı.
Hükümet binası önünde yapılan törene Darende Kaymakam V. Okan DAŞTAN, Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN, Garnizon Komutanı Ufuk Ali KALE, Cumhuriyet Savcısı Cahit ŞAR, Emniyet Müdür V. Mustafa DENİZHAN, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Askeri Personeller, Polis Memurları, Gazi ve Gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık ve Belediye Çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu okundu. Astsubay Üst Çavuş Ahmet TÜRK ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Program Hasan Gazi Şehitliğine yapılan ziyaret ile son buldu.