1.BİLGİLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Belediyemiz tarafından organize edilen 1. Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Esnaf Kefalet Salonunda yapıldı.
Toplantıya Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN, Başkan Yardımcıları Zeki SARILAR ve Tuncer ÇALIK, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN yaptı. Başkan ÖZKAN; “İlçemize neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı sizlere anlatmak, çalışmalar ve projeler hakkında görüşlerinizi almak istedik. Bundan sonrada her 6 ayda bir bu bilgilendirme ve İstişare toplantılarımızı gerçekleştireceğiz.” Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN daha sonra 6 ay gibi kısa bir sürede neler yapıldığını ve 2020 yılı içerisinde neler yapılacağını anlatan bir sunum gerçekleştirerek yapılacak olan projeler hakkında bilgiler aktardı. Sunumdan bazı başlıklar şöyle: “6 Ay’da İlçemize Yapılanlar” İlçemizi Doğalgaza kavuşturduk, Belediye Müdürlükleri tek binada bir araya getirildi, Kilit Parke Taşı Fabrikası açıldı ve yenileniyor, 50 Bin adet Fidan dikimi ve rekreasyon çalışması yapıldı ve devam ediyor, Bekir Ilıcak MYO Kız Öğrenci Yurdu, Asfalt Çalışmaları, Nadir -Beybağı Mahallesi arası 4,5 km’lik yol asfaltı, Parke Taşı Döşeme Çalışmaları, Taş Duvar Çalışmaları, Dere Islah Çalışmaları, Tohma Çayı Temizleme Çalışmaları, ,Sulama Kanalları ve AFAD Yardım Çalışmalar yapıldı. Ayrıca çeşitli Seminerler ve Toplantılar düzenlendi, Kadın Konuk Evi tekrar faaliyete geçirildi, Belediye Ekmek Fabrikası tekrar faaliyete geçirildi, Dursun Karakaya Parkı tekrar hizmete açıldı, Güreş ve Kültür Festivali’ne gerekli önem verilerek İlçemizin tanıtımı daha iyi yapıldı, Geleneksel Sünnet Şöleni tekrar yapılmaya başlandı. “2020 Yılında Yapılacak Olan Öncelikli Projeler” Tohma Menderes Düzeltilmesi Projesi, Aşudu Vadisi Projesi, İmar Revizyon Çalışması, Hacıderviş Mahallesi – Tohma Boyu Kentsel Dönüşüm Projesi, Peynir pazarı Projesi, Malatya-Darende Minübüs Yazıhane Binası Projesi ( tamamlanmak üzere), Turizm Danışma Ofisi ve Sosyal Tesis Projesi (tamamlanmak üzere), Gençlik Merkezi Projesi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi, Çok Amaçlı Spor Sahaları Projesi, Hacılar Tarihi Taş Köprü Restorasyon Projesi, Aşağıulupınar Çarşı Projesi, İbrahim Yusuf paşalar Cami Restorasyonu, Hacıderviş Cami Restorasyonu, Günpınar Şelalesi otopark projesi, Milli Park projesi, Millet bahçesi Projesi, Kanyonun Tekrar Ziyarete Açılması, Düğün Salonu Projesi, Balabanın kerpiç Evlerinin İlçe Turizmine Kazandırılması, Kerpiç Fabrikası ve Yeni Parke Taşı Fabrikası Açılması. Başkan Yardımcısı Zeki SARILAR ise yaptığı konuşmada; Sayın Başkanımızın da belirttiği gibi bahsettiğimiz projeler toplumsal birlik içerisinde hareket etmemiz gereken projelerdir. Bu projeleri sizlerle paylaşmamızın sebebi birlikte hareket etmek sizlerinde görüşlerini almak içindir. El ele vererek hareket edeceğiz. Tohma deresinin menderes yataklarının düzensiz olması nedeniyle Hacıderviş Mahallesi ve İbrahimpaşa Mahallesi bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Dolayısıyla biz bu yapacağımız Tohma Menderes Düzeltilmesi Projemiz ile ırmağın her iki yakasında hem ticari aksı hem konut aksını yaşanabilir bir seviyeye getirmektir. Tohma ırmağı ile birlikte nasıl düzenli bir şekilde yaşarız nasıl cazibe merkezi haline gelebiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Sayın Başkanımızda bu konu ile ilgili yoğun çaba sarf etmektedir. İnşallah hep birlikte bunu yapacağız. Darende’mizin kaybedecek bir saniyesini olmadığını belirtmek isterim. Yapıcı olacağız. Kol kola yapamayacağımız hiçbir iş yoktur. “ dedi. Hep birlikte el ele vererek bu çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Başkan ÖZKAN: “Darende’miz layık olduğu yere getirmek için var gücümüzle çalışmalıyız, Tüm mahallelerimizle hep birlikte el ele vererek bu çalışmaları ilçemize kazandıracağız. Bizler idareciler olarak hizmet etmeyi esas alıyoruz, bizim amacımız Darende’ye hizmet etmek. Biz tüm mahallelerimizin belediyesiyiz, Biz huzurun, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin adresi olduk olmaya da devam edeceğiz.Toplantımıza iştirak eden tüm hemşerilerime tekrar teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından bazı vatandaşlar söz alarak sorunları ve taleplerini ilettiler. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.