VALİ BARUŞ BAŞKANLIĞINDA MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Malatya Valisi Sayın Aydın BARUŞ, Somuncubaba Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili mahalle muhtarları ve daire amirleri ile toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya İlçe Kaymakamı Malik ÇALIŞIR, Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Darende Belediyesi Başkan yardımcıları, Darende Belediyesi Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları katıldı. İlçe Kaymakamı Malik ÇALIŞIR’ın selamlama konuşmalarının ardından Vali Aydın BARUŞ yaptığı konuşmasında; “Çok derin bir tarih ve kültür birikimine sahip her tarafı maneviyat kokan otuz yapraklı gül şehri olan bu güzel ilçemizde bulunmaktan son derece mutluluk içerisinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Daha önceki toplantımızda da sizlerle bir araya gelerek Darende’mizin sorunları, mahallelerimizin sorunları, muhtarlarımızın taleplerini alarak güzel bir toplantı yapmıştık yılda bir bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Bu toplantılarımızın maksadı sizleri ilk ağızdan dinleyebilmek, daire amirlerimizle birlikte kafanızdaki soruları cevaplayabilmek, devletimizin vatandaşa karşı sorumluluklarını yerine getirebilmek konusunda ne tür katkılar sağlayabiliriz bunları değerlendirmek ve toplantının amacına ulaşmasını sağlamaktır. Bizlerin burada olmamızın ortak amacı devletimizin olanaklarını vatandaşlarımızla mümkün olduğunca etkin bir şekilde buluşturarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltilmesi devlete olan güveninin artırılması ve Türkiye’de yaşamaktan Malatya’da yaşamaktan Darende’de yaşamaktan mutlu olacağı bir ortamın tesis edilmesidir. Bu doğrultuda siz değerli muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Sizlerin öncülüğünde dile getirilen sorunlar mutlaka bir şekilde çözülüyor ve vatandaşlarımızın da devlete olan güveninin artmasının mutluluğunu yaşıyor. Tekrardan Darende de bu güzel belde de sizlerle birlikte olmaktan sevinç duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur” dedi. Toplantıda Kurum müdürleri sırayla kürsüye gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptılar. Daha sonra Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Programın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN yaptığı konuşmada; “Sayın Valimize böyle güzel bir toplantı düzenlediği için teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin bizlere, Darende’mize vermiş olduğu değeri görüyoruz; bütün bölge müdürlerimizle, daire amirlerimizle ilçemize teşrif ederek sorunlarımızı yerinde dinleme nezaketini göstermişlerdir. Tüm Muhtarlarımız adına İlçemiz adına başta Valiliğimiz olmak üzere ilçemizin sorunlarının çözülmesinde bizlere destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum. 7 bin yıllık tarihi olan ilçemiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Son yıllarda turizm alanında ön plana çıkan ilçemizi yılda yaklaşık 750 bin turist ziyaret etmektedir. İnşallah bundan sonra da diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde Darende’mizi hak ettiği yere getirmeye hep birlikte gayret göstereceğiz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bu toplantıya iştirak eden bütün daire müdürlerimize ve muhtarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantıdan sonra Vali BARUŞ, Sadrazam Mehmetpaşa Kütüphanesi toplantı salonunda Okul Aile Birliği Toplantısına katılarak burada okulların aile birliklerinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. Kaymakamlık ve Belediyemizi ziyaret eden Vali BARUŞ daha sonra şehit aileleri ile bir araya geldi. Belediyemizi ziyareti esnasında Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN, Vali BARUŞ’a kısa sürede ilçemizde neler yapıldığını ve 2020 yılı içerisinde neler yapılacağının planlandığını içeren bir sunum yaptı. Yapımı devam eden yatırımlar içerisinde olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulunu ve Fizik Tedavi Merkezini de inceleyen BARUŞ, son olarak ilçemizdeki tarihi camileri de ziyaret ettikten sonra ilçemizden ayrıldı.