15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Hain darbe girişiminde hayatını feda eden şehitlerimiz için çarşı camiinde mevlid-i şerif okutulması ve şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayan etkinlikler akşam saatlerinde Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanında düzenlenen programla devam etti.

İlçe protokolünün ve vatandaşların katıldığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Unutmadık Unutturmayacağız!

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN; 4 yıl önce de bu meydanları boş bırakmadıklarını belirterek, Ülkemizin bir daha böyle bir musibet ile karşılaşmaması dileğinde bulundu. Hain darbe girişimini unutmadık unutturmayacağız diyen Başkan ÖZKAN; Ülkemizin her bir karış toprağına sahip çıkarak ülkemizi her konuda her zaman daha da ileriye taşımamız gerektiğini vurguladı. Başkan ÖZKAN Şehitlerimizi rahmetle anıyor Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmasının canlı olarak izlenmesi, darbe girişimini anlatan sine vizyon gösterimi, şiirlerin okunması, kuran-ı Kerim tilaveti ve Darende Müftülüğü ilahi grubunun ilahi dinletisi ile program devam etti.

Belediyemizce programa katılan vatandaşlarımıza dondurma ve su ikramında bulunuldu.

Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de tüm camilerimizde Şehitlerimiz için salalar okundu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, ilçe müftüsü Mustafa KABAOĞLU tarafından yapılan dua ile sona erdi.