KOOPERATİFÇİLİK OTOBÜSÜ DARENDE’DE

KOOPERATİFÇİLİK OTOBÜSÜ DARENDE’DE Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünce; Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında Kooperatifçilik Otobüsü beşinci il ziyaretini Malatya’mıza gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığının uzman personelleri Malatya’nın tüm ilçelerini ziyaret ederek Kooperatifçiliğin önemi, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması konusunda vatandaşlara bilgiler aktarıyorlar. İlçemizde Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış Konuşmasını Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Akif YILMAZ yaptı. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN’IN selamlarını ileterek konuşmasına başlayan YILMAZ bir yıl içerisinde 12 ile giderek bu illerde kooperatifçilik faaliyetleri hakkında bilgiler aktarmayı hedefledikleri bu kapsam da Malatya’nın ziyaret ettikleri 5. İl olduğunu belirtti. Malatya’nın tüm ilçelerini ziyaret edeceklerini belirten YILMAZ, Malatya da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasını tamamladı. “Belediye Olarak Gerekli Desteği Vereceğiz” Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanımız İsa ÖZKAN da Bakanlık çalışanlarına ve Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN’a böyle anlamlı bir proje kapsamında İlimize ve ilçemize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. İlçemizde düzenlenen Kooperatifçilik konulu panelin oldukça verimli olacağına inandığını belirten Başkan ÖZKAN özellikle bayanların bu konuyu daha fazla önemsemesini ve ilçemizde bu konuda girişimde bulunmaları istedi. Darende Belediyesi olarak ta gerekli desteği vereceklerini belirtti. Dünyada ki gelişmiş ülkelere bakıldığında Kooperatifçiliğin ileri düzeyde olduğuna da değinen ÖZKAN; toplantıya katılan vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Ticaret Bakanlığınca panele katılan vatandaşlara Kooperatifçilik hakkında bilgilendirici dokümanlar dağıtıldı. Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca gerçekleştirilen sunum ve soru cevap kısmının ardından panel sona erdi.