KAYISIDA ZİRAİ DON VE ÜRETİCİLERE VERİLECEK DESTEK KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Darende Ziraat Odası tarafından düzenlenen “Kayısıda Zirai Don ve Üreticilere Verilecek Destek” konulu toplantı Darende Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.
Toplantıya bir takım ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen AK Parti Malatya Milletvekili Sayın Bülent TÜFENKÇİ, Belediye Başkanımız Sayın İsa ÖZKAN, AK Parti İlçe Başkanı Veysel KARAMAN, Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan KARACA, Gürün Ziraat Odası Başkanı, Elbistan Ziraat Odası Başkanı ve Mahalle Muhtarları katıldılar.
Başkan ÖZKAN yaptığı konuşmada; bölgede yaşanan zirai dondan etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğuna değindi. Çiftçilerin sadece tarım ürünlerine yönelmesinin yeterli olmayacağına; tarımın yanında hayvancılık gibi ek olarak farklı alanlara da yönelmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Bölgemizin en önemli tarım kaynaklarından birisi olan kayısı üretiminde yaşanan doğal afetlerden çiftçilerimizin ve üreticilerimizin etkilenmemesi için alternatif olarak hayvancılığın da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili Sayın Bülent TÜFENKÇİ ise Kayısının Malatya ve bölge için çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek; daha önceki doğal afetlerde olduğu gibi yaşanan bu zirai don afetinde de AK Parti olarak çiftçilerin yanında olduklarını belirtti. Yaşanan zirai don ile ilgili gerekli tespit araştırmalarının yapıldığını, konunun ilgili Bakanlık yetkililerine iletileceğini ve bu görüşmelerin neticesinde de ne gibi destekler verileceğinin kısa zaman sonra açıklanacağını belirtti.
Toplantıda muhtarlarda söz alarak talep ve isteklerini dile getirdiler.
TÜFENKÇİ toplantının ardından Başkan ÖZKAN ile birlikte Başdirek, Karaoğuz ve Yeniköy mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.