KAYISI FESTİVALİNDE DARENDE RÜZGÂRI

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince 24'üncüsü düzenlenen Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali’ne Darende’li kayısı üreticilerinin yetiştirdiği kayısılar damgasını vurdu.

Hacıhaliloğlu Kayısı Yarışmasına Darende’den katılan hemşerilerimiz Murat ÖZDEMİR birinci ve Cemal ÇELEBİ ikinci olurken; Kabaaşı Kayısı Yarışmasında ise Darendeli hemşerimiz Halit ÖZDEMİR ikinci oldu.

Düzenlenen yarışmada ödüllerin yüzde ellisini kazanan hemşerilerimiz ilçemizi en güzel şekilde temsil ettiler.

Belediye Başkanımız Sayın İsa ÖZKAN kayısı yarışmasında dereceye giren kayısı üreticilerini tebrik ederek ; “Dünyanın Kayısı Başkenti olan Malatyamızda düzenlenen Kayısı Festivali Yarışmalarında Darendeli Kayısı Üreticilerinin ilk sıralarda olması bizleri bir hayli mutlu etti ve gururlandırdı. Kayısının hak ettiği değeri görmesi konusunda oldukça olumlu gelişmelerin olduğuna da değinen ÖZKAN, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Toprak Mahsülleri Ofisinin kayısıya desteğini ilan etmesiyle kayısı üreticilerinin bu gelişmelerden oldukça memnun olduklarını belirtti.

Kayısı Festivali kapsamında düzenlenen Kayısı Yarışmalarında dereceye giren hemşerilerimize bu akşam saat:20.30 da ödülleri takdim edilecek.