DEREBOYU İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

DEREBOYU İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Günpınar, Beybağı, Kılıçbağı, Sayfiye, Mehmetpaşa ve Nadir mahallelerini kapsayan (Dereboyu) Aşudu Deresi Projesi ile ilgili olarak Belediye Başkanımız İsa Özkan vatandaşlara yapılacak olan çalışma hakkında bilgiler aktardı ve vatandaşların sorularını yanıtladı.

 

Kılıçbağı mahallesi mahalle konağında düzenlenen toplantıda Başkan Özkan: “Kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliği ve yanlış bilgiler nedeniyle böyle bir toplantı gerçekleştirmek istedik. Öncelikle şunu açık ve net bir şekilde belirtmek isterim ki bizim amacımız sadece ve sadece bu şehre hizmet etmektir. Dereboyunda yaşayan vatandaşlarımız bizden altyapı istiyor, kanalizasyon sorununu çözmemizi istiyor. Bizde gerek ilçe Belediyesi olarak gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza bu hizmeti sağlamak zorundayız. Özellikle yaz-kış sürekli dereboyunda yaşayan vatandaşlarımızın kanalizasyon sorununun çözümü için bizden yoğun talepleri var. Dereboyunda bulunan evlerin foseptik çukurları ya sızma yoluyla ya da doğrudan dere suyuna karışmaktadır ve bu yasal değildir. Daha önceki yıllarda dereboyu için uygulanacak olan projelerimizden vazgeçmiş bulunmaktayız. Şu anda mevcutta yapılacak olan çalışma ise kanalizasyon çalışması ve içme suyu hattının yenilenmesi çalışması olup, bu hizmetlerin verilebilmesi içinde; derenin 5 metre sağından ve 5 metre solundan kamulaştırılmasıdır. Ben inanıyorum ki bu hizmetin dereboyuna kazandırılması için duyarlı vatandaşlarımız Belediyemizin külfetini azaltabilmek ve yardımcı olabilmek adına bu hizmetlerin yapılabilmesi için gerekli muvafakatnameleri vereceklerdir. Sizler bizlere yardımcı olun ki daha fazla hizmet edebilelim.” dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlar ise; çalışmaların bu şekilde yapılacağını bilmediklerini, kanalizasyon ve içme suyu hattının yenilenmesi için kamulaştırılacak olan mülklerini hizmet gelmesi için gerekirse ücretsiz olarak devredebileceklerini ve akıllarındaki karmaşıklığın giderildiğini belirterek verimli geçen toplantı için Başkan Özkan’a teşekkür ettiler.

Toplantıda Dereboyu sakinlerinden Yaşar Ertaş ve Yaşar Kıvanç söz alarak bu çalışmanın uygulanabilmesi için proje alanında kalan mülklerini bedelsiz olarak devredeceklerini belirttiler.

Daha sonra toplantıya katılan vatandaşlarımız Başkan Özkan’a sorularını ilettiler. Soru cevap kısmından sonra toplantı sona erdi.

Önceki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Duyurulur

Bizi Takip Edin

Heyiketeği Mah. Somuncubaba Bul. No:10 Darende/Malatya

Çalışma Saatleri:

Pzts – Cuma: 8:00  – 17:00 

© T.C. Darende Belediyesi Kurumsal Web Sitesi