DUYURU

DUYURU

13.01.2022 tarihinde Kamu yararı kararı alarak başlamış olduğumuz çalışmalarımız neticesinde 31 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla İlçemiz Günpınar, Beybağı, Kılıçbağı, Sayfiye, Mehmet Paşa ve Nadir Mahallesi sınırları içerisinde Dereboyu üzerinde bulunan taşınmazlar için Aşudu Deresi Altyapı Projesi kapsamında Acele Kamulaştırma kararı alınmıştır.
Bu bölge özellikle yaz aylarında yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline gelmiştir ve ziyaretçi sayısı her yıl artmaktadır. Yine 6 mahalleyi kapsayan bölgenin nüfusu yaz aylarında 10-12 bin kişiye ulaşmaktadır. Bu bakımdan kanalizasyon alt yapısı bulunmayan bu bölgede doğanın ve derenin kirletilmesi ciddi sorunlar oluşturmaktadır. Bu durum aynı zamanda TCK 181. ve 182. Maddelerine göre Çevrenin kasten veya taksirli olarak kirletilmesi suçunun oluşmasına neden olmaktadır. Kanunlardan da anlaşılacağı üzere bu bölgede altyapı çalışmasının yapılması gerektiği yapılmadığı takdirde bu durumdan hem Büyükşehir Belediyemiz ve hem de Darende Belediyesinin sorumlu olduğu anlaşılmaktadır. Ayrıca Bölgede yaşayan mahalle halkın alt yapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi yönünde yoğun talepleri bulunmaktadır. Bu nedenlerden dolayı 5393 Sayılı Belediye Kanununa göre bölgenin altyapı sorunlarının ivedi olarak çözüme kavuşturmak elzemdir. Yapılacak kamulaştırma dere kenarından derenin durumuna göre maksimum 4 metre civarında olacaktır.
Kamulaştırma çalışmaları neticesinde altyapı çalışmalarına başlanılacaktır. Altyapı çalışmaları kapsamında sadece kanalizasyon, içme suyu hattı, Telekom hattı, elektririk ve doğalgaz hattı yapılacaktır. Bu süreçte Kamulaştırma işlemlerine dâhil olmayıp altyapı çalışmalarının yapılmasına muvafakat verecek olan taşınmaz sahipleri daha sonra yapılacak olan İmar kanunun 18. Maddesi uygulanmasında Belediyeye bırakılan alanı kadar alan, düzenleme ortaklık payı kesintisinden düşülecektir. Muvafakat vermek isteyen Taşınmaz sahipleri Belediyemiz Emlak ve İstimlâk Müdürlüğüne uğrayarak başvuruda bulunabilir ve ayrıca 0 422 615 25 00 numaralı telefondan mesai saatleri içerisinde bilgi alabilirler.
Önceki KARABACAK MAHALLESİ 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI 26.01.2023 TARİHİNDE DARENDE BELEDİYESİ ASKI PANOSUNDA 1 AY SÜREYLE ASKIYA ÇIKARTILMIŞTIR.

Bizi Takip Edin

Heyiketeği Mah. Somuncubaba Bul. No:10 Darende/Malatya

Çalışma Saatleri:

Pzts – Cuma: 8:00  – 17:00 

© T.C. Darende Belediyesi Kurumsal Web Sitesi